Tuesday, December 15, 2009

we are not the winner but we are simply the best!Mungkin post ini ditulis untuk meluahkan rasa kekagumanku terhadap pasukan bola sepak Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar. Ketika pasukan ini masih terkial-kial mencari dana untuk menyiapkan satu pasukan bagi menghadapi sukan kementerian yang bakal diadakan pada bulan Jun 2010, semangat untuk bergerak diatas dana sendiri tak pernah lenyap.
Pemain-pemain tak pernah kisah bila belanja minyak terpaksa dikeluarkan dari poket sendiri, pengurus pasukan saban kali mengeluarkan belanja untuk minuman pemain dan pemain sendiri seolah tidak ambil peduli apabila terpaksa mengharungi perjalanan yang agak jauh untuk tiba ke venue perlawanan persahabatan.
We are not the winner... Perlawanan di Pagoh kami tewas 6-2. Perjalanan memakan masa hampir 30 minit. Perlawanan ulangan diadakan di Pagoh kami seri 2-2. Kemudian diadakan pula perlawanan di Kluang yang memakan masa hampir 2 jam perjalanan.. Kami tewas 3-0. Serik? Mungkin tidak. Perlawanan terus diatur. Kali ini kami bermain di Segamat dengan perjalanan memakan masa hampir 2 jam. Kami tewas lagi. Kali ini dengan jaringan 3-1. Perlawanan akan datang telah dirancang untuk diadakan di Sepang. Perjalanan mungkin mengambil masa hampir 2 jam setengah.
But we are simply the best.. Komitmen tak pernah luntur. Pemain sentiasa ceria diatas dan di luar padang. Tak pernah lagi kedengaran rungutan bayaran minyak, claim dan sebagainya untuk perjalan-perjalanan jauh. Tak pernah serik dengan kekalahan. Sebab itu mungkin saya sanggup label pasukan ini "Medic FC" is simply the best team in the world.

Mungkin boleh saya perkenalkan:
MEDIC FC, HPSF MUAR

FELDA REDONG, SEGAMAT V/S MEDIC FC HPSF, MUAR.

No comments: